Son dakika! Putin emir verdi: Füzeler Batı'ya doğrultuldu

Son dakika! Putin emir verdi: Füzeler Batı'ya doğrultuldu

Batı'nın hedefindeki Rusya lideri Putin, nükleer güçleri özel alarm durumuna geçirmesinin ardından bugün de orduya füzeleri savaş pozisyonuna getirme talimatı verdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının 5. gününde de sürerken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin orduya stratejik nükleer füzelerin en üst düzey alarm durumuna geçirilmesi talimatı verdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, ülkedeki stratejik füzelerin yanı sıra Kuzey ve Pasifik filolarının savaş durumuna geçtiğini duyurdu.

Putin’in, dün Rus Nükleer Caydırıcı Kuvvetleri'ne yüksek alarma geçme emri vermesi, Rusya’nın nükleer kartını devreye sokabileceği yönünde endişelere yol açmıştı.

Savunma Bakanı Sergey Şoygu, son talimatla ilgili olarak “Stratejik Füze Kuvvetleri, Kuzey ve Pasifik Filoları ve Uzun Menzilli Havacılık Komutanlığı daha fazla personelle muharebe görevi yürütecek” dedi.

PUTİN: BATI, YALANLAR İMPARATORLUĞU
Kremlin'den yapılan açıklamadaysa, bugün ekonomi yöneticileriyle Batılı ülkelerin yaptırımlarına karşı toplantı düzenleyen Putin'in Batı'yı “Yalanlar İmparatorluğu” diye nitelediği belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov da, “Kiev’deki rejimin askeri eylemleri ve Donbas sakinlerinin sistemli bir şekilde yok edilmesi 8 yıl sürdü. Bu savaşta 14 binden fazla insan, yüzlerce çocuk öldü. Buna son verilmesi gerekiyordu. Kiev rejiminin Rusya’ya yönelik sonu gelmeyen tehditlerine bir son verilmesi gerekiyordu. Rusya da bunu yapacak” diye konuştu