Sosyal medyada tartışma çıkartan tweet! Oylarının rengini mi belli etti?

Sosyal medyada tartışma çıkartan tweet! Oylarının rengini mi belli etti?

BM Genel Kurulu'nda oylanacak olan Kudüs'ün statüsü hakkındaki toplantıya saatler kala Bahreyn Dışişleri Bakanı'ndan sosyal medyada çok konuşulan bir tweet geldi. Sosyal medyada geniş yankı bulan açıklamaya büyük tepki gösterildi.

BM Genel Kurulu'nda oylanacak olan Kudüs'ün statüsü hakkındaki toplantıya saatler kala Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed Al Halife sosyal medya hesabından dikkat çeken bir tweet paylaştı. Birleşmiş Milletler bugün ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesine karşı çıkmak için toplanıyor.  İşte Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed Al Halife'nin twitter'da yaptığı açıklama; 

"Dinci-Faşist İslam Cumhuriyeti (İran) tehlikesine karşı birlikte savaştığımız bir dönemde ABD ile tali bir mesele (oylama) için kavga çıkarmanın hiç bir faydası yok." Bir Twitter kullanıcısı, "Sizce Kudüs sadece bir yan mesele haline mi geldi? Kendi gözlerinizle gördüğünüz tehlike nedir?" yorumunda bulundu.  Bir kullanıcı ise "Bunu Arapça yazma konusunda çok mu utanç duydun? Bir sonraki seferde skandal tweetlerin için İbranice'yi alternatif bir dil olarak düşün" şeklinde tepki gösterdi. Bu yorum sosyal medyada Bahreyn'in Kudüs oylaması ile ilgili oyunun rengini belli ettiği yorumlarına sebep oldu. Bakanın bu açıklamasına dünyanın dört bir yanından kullanıcılardan tepki geldi.