Stephen Hawking herkesin merak ettiği soruyu yanıtladı

Stephen Hawking herkesin merak ettiği soruyu yanıtladı

Dünyanın önde gelen astrofizikçilerinden Stephen Hawking, Büyük Patlama ile ilgili herkesin merak ettiği soruya yanıt verdi. Hawking, "Evrenin sınırı, bir sınırı olmaması. Eğer en başa gidersek tek bir atom görürüz" dedi.

Dünya ünlü bilim insanı Stephen Hawking’i uluslararası kamuoyu, dünyanın sonu ile ilgili tahminleri ve açıklamalarıyla tanıyor. Hawking’in yakın zamanda yaptığı yeni bir açıklama ise evrenin oluşmasıyla ilgili soru işaretlerini ortadan kaldıracak şekilde.

Dünya’yı oluşturan Büyük Patlama Teorisi’yle ilgili açıklamalarda bulunan Hawking, patlamadan önce ne olduğuna dair kesin bir yanıt verilemeyeceğini söylüyor. Hawking, birçok uzman tarafından Dünya’nın başlangıcı olarak kabul edilen Büyük Patlama ile ilgili olarak, “Evrenin sınırı, bir sınırı olmaması. Eğer bir uzaktan kumandayla programı başa sararsanız en başa gidersiniz. Eğer evreni de bu şekilde izlersek karşımızda tek bir atom kalır” dedi.

Hawking, “Büyük Patlama’dan öncesini bilebilmek imkansız çünkü o zaman olanları ölçebilecek  bir sistem yok. Dolayısıyla en başa gitmek isteyen bir kişi onları gözardı ederek her şeyin Büyük Patlama’yla başladığını söyler” dedi.