Suikaste İsrail de karıştı!

Suikaste İsrail de karıştı!

ABD'den yayın yapan NBC kanalı, tüm dünyanın tepkisini çeken suikastte İsrail istihbaratının yardım ettiğini iddia etti.

Amerikan NBC kanalı, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü operasyonla ilgili bilgi sahibi iki kaynağa ve ABD'li bazı yetkililere dayandırdığı haberinde saldırıya İsrail istihbaratının da yardım ettiğini öne sürdü.

Haberde, "Suriye'nin başkenti Şam'daki havalimanında muhbirlerden aldığı gizli bilgileri kuşanan CIA, İranlı General Kasım Süleymani'yi taşıyan ve Bağdat'a gitmek üzere havalanan uçağı tam olarak biliyordu. İsrail'den gelen istihbarat, ayrıntıların doğrulanmasına yardım etti" ifadelerine yer verildi.

Süleymani ve beraberindekilerin bindikleri araçlardan adım adım takip edilmesine ve ardından füzelerin ateşlenmesine dair ayrıntıları paylaşan NBC, operasyonu CIA Direktörü Gina Haspe'in teşkilatın Virginia'daki üssünde, ABD Savunma Bakanı Mark Esper'inse bir başka yerden izlediğini, o sıralarda Başkan Donald Trump'ın Florida'da olduğunu aktardı.

YURT HABER