Suriye'de genel af ilan edildi

Suriye'de genel af ilan edildi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye'de genel af ilan etti. Suriye'de çıkan genel af kararı 16 Kasım'dan önceki suçları kapsıyor.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesinde genel af ilan etti. 

Suriye resmi devlet ajansı SANA'nın aktardığına göre, kararnamenin maddelerinde kimi suçlar için cezanın tamamı için af, kimi suçlar için ise cezanın bir kısmı için af yer alıyor. Kararname bazı suçlara ilişkin cezaların daha hafif cezalarla değiştirilmesini de öngörüyor.

ekran-goruntusu-2023-11-16-204836.png

TÜRKİYE'DEKİ MİLYONLARCA SURİYELİ ÜLKEYE DÖNECEK Mİ?

Suriye'de zaman zaman genel af ilan edildiğine ilişkin haberler medyaya servis ediliyor. Bu son af ilanı ile birlikte en çok merak edilen ise Suriye iç savaşı nedeniyle Türkiye'ye sığınan ya da kaçak olarak geçen Suriyelilerin ülkelerine dönüp dönmeyeceği.

ekran-goruntusu-2023-11-16-204849.png

SURİYE İÇ SAVAŞI NE ZAMAN BAŞLADI?

Suriye iç savaşı, 2011 yılının mart ayında, Esad hükümetinin göstericilere karşı şiddet kullanmasının ardından başlamış ve günümüze kadar çeşitli iniş çıkışlarla geçen bir çatışma dönemidir.

ekran-goruntusu-2023-11-16-204831.png

Başlangıçta barışçıl gösterilerle başlayan olaylar, hükümetin sert müdahalesi ve muhalif grupların silahlı direnişiyle daha da alevlendi ve olaylar bir iç savaşa dönüştü. Bu çatışma, farklı etnik, dini ve politik gruplar arasındaki derin çatışmalara evrildi ve uluslararası güçlerin de dahil olduğu birçok aktörü etkiledi.

Savaş, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde büyük insani felakete yol açtı, milyonlarca insan yerinden edildi ve birçok şehir ve kasaba tahrip oldu.