Suriyeli general, militanların 'yeraltı savaşı'nı anlattı

Suriyeli general, militanların 'yeraltı savaşı'nı anlattı

Suriye ordusunda görevli general Nebil Isra, militanların çatışmasızlık bölgelerinin oluşturulmasını engellemek amacıyla Şam'ın Ayn Tarma ve Cobar ilçelerindeki yeraltı tünellerini kullandıklarını açıkladı.

Gazetecilere konuşan Isra, militanların çökme tehlikesinin mevcut olmasına rağmen çok sayıda tünel kazmaya devam ettiğini vurgulayarak, "Bu şekilde sürdürülen yeraltı savaşı çok etkili. Teröristlerin mevzilerimize açtığı ateşe karşılık vermeye başladığımızda onlar yer altına iniyorlar" ifadelerini kullandı.
Suriyeli generalin sözlerine göre, yeraltındaki tüneller Fetih el Şam (eski adıyla el Nusra) militanlarına şehrin semtleri arasında gizlice hareket edip hükümet güçlerine ateş açma imkanı sağlıyor. Büyük kısmı elle kazılan tünellerin toplam uzunluğunun 50 kilometreye ulaştığını dile getiren Isra, tünellerin içinde cephaneliklerin saklandığı yerler, dinlenme  alanları ve ateş noktalarının bulunduğunu belirtti.

ŞEHİR SAKİNLERİ TÜNELLERİN YERİNİ HÜKÜMET GÜÇLERİNE BİLDİRİYOR

General, savaş ve teröristlerin şiddetinden yorulan  şehir sakinlerinin tünel çıkışlarını hükümet güçlerine gösterdiklerini, tespit edildikten hemen sonra askerler tarafından patlatıldığını ifade ederek, "Şam’daki yeraltı tünellerinin  büyük kısmı an itibariyle imha edilmiş durumda" dedi.

Militanların kazdığı  yeraltı tüneller ve depolar sadece Şam’da değil Halep ve kısa bir süre önce IŞİD’den kurtarılan Hama’nın doğusundaki Akerbat bölgesinde de bulunmuştu.