Suudi Arabistan İran’a kapalı

Suudi Arabistan İran’a kapalı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, İran'a diyalog için herhangi bir mesaj göndermediklerini bildirdi.

56. Münih Güvenlik Konferansı için Almanya'da bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, BBC televizyonuna verdiği röportajda bölgedeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu.

Zarif, Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından Suudi Arabistan’dan İran ile müzakereden yana olduklarına dair mesaj aldıklarını dile getirmişti. Bu mesaja olumlu cevap verdiklerini belirten Zarif, daha sonra Riyad yönetiminden açıklama gelmediğini ifade belirtmişti.

İRAN’A MESAJ GÖNDERMEDİK

Öte yandan, Suudi Arabistan'ın Al Arabiya televizyonunun haberine göre, 56. Münih Güvenlik Konferansı için Almanya'da bulunan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Bin Ferhan, “İran’a diyalog için herhangi bir mesaj göndermedik. İran’a mesajımız, her şeyden önce davranışını değiştirmesi gerektiği yönündedir” ifadelerini kullandı.

ARABİSTAN GERGİNLİK İSTİYOR

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, “Suudi Arabistan ve BAE bölgede gerginlik istiyor. Tahran, Suudi Arabistan ve diğer komşularıyla müzakereye hazır. İran, komşularının güvenliğini kendi güvenliği olarak görüyor. Komşularımız gerginliği düşürmek isterse bunun birçok yolu var. Önemli olan onların istemesi ve yeterli iradeye sahip olmalarıdır” diye konuştu.