Suudi Arabistan Kralı Selman hastaneye kaldırıldı

Suudi Arabistan Kralı Selman hastaneye kaldırıldı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud, hastaneye kaldırıldığı duyuruldu. Kral Selman’ın safra kesesinde bir rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından ortaya çıkan söylentilerde, Kral Selman’ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hastaneye kaldırıldığı iddia edildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, Kral Selman’ın safra kesesindeki bir rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ve gerekli testlerin yapıldığını duyurdu. Suudi Arabistan Kraliyet Divanı'nın açıklamasına göre Selman, safra kesesi iltihabı nedeniyle bir dizi tetkiklerin yapılması için hastaneye kaldırıldı.

84 yaşındaki Selman, Haziran 2012- 2015 arası veliaht prens, 2015'te ise Kral Abdullah'ın ölümünden sonra tahta geçti.

IRAK BAŞBAKANI KAZIMİ'NİN ZİYARETİ ERTELENDİ

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin bugün Suudi Arabistan'a yapacağı ziyaretin, Kral Selman Bin Abdulaziz’nin hastaneye kaldırılması nedeniyle ertelendiği duyuruldu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan bin Abdullah Al Suud, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kazımi'nin ilk yurt dışı ziyaretini Suudi Arabistan’a yapmasını takdir ettiklerini ancak bu ziyaretin Irak tarafıyla da görüşülerek Kral Selman hastaneden taburcu olana kadar ertelenmesi kararı alındığını bildirdi.

Irak tarafından ise henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.