Suudi Arabistan'dan 'Ilımlı İslam' kararı!

Suudi Arabistan'dan 'Ilımlı İslam' kararı!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkelerinin 'ılımlı İslam'a döndüğünü' belirterek, 'aşırıcılığı' yakında yok edeceklerini söyledi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, kısa süre önce göreve getirildikten sonraki hamleleri ile dikkat çekiyor. Salman, Suudi Arabistan'ın 'ılımlı İslam'a geri döneceğini açıklayarak ülkesinde 'devrim niteliğinde' kabul edilecek bir karar aldı.

TERÖR FİNANSÖRÜ OLARAK KABUL EDİLİYORLARDI

Suudi Arabistan, çok sayıda ülke tarafından aşırıcı terörist örgütlerinin finansal destek aldığı ve örgütlendiği bir ülke olmakla suçlanıyor.

YARI ÖZERK ADA PROJESİNDE "ÖRTÜNME ZORUNLULUĞU" KALKABİLİR

Salman, "Vizyon 2030" kapsamında Kızıldeniz'de 50 ada ve koyda lüks turizm merkezleri kurmayı planlıyor. Lüks turizm bölgelerinde, ülkede kadınlara yönelik örtünme zorunluluğunun kaldırılabileceği iddia edildi.