Taliban ile barış görüşmeleri Türkiye'de yapılsın

Taliban ile barış görüşmeleri Türkiye'de yapılsın

Hizb-i İslami Partisi Lideri Gülbeddin Hikmetyar, Afganistan hükümeti ile Taliban arasındaki barış görüşmelerinin Türkiye'de yapılmasını önerdi.

Türkiye'nin Afganistan'a barışın gelmesi için yaptığı çabaların çok önemli olduğunu belirten Hizb-i İslami Partisi Lideri Gülbeddin Hikmetyar, barış görüşmelerinin Batı ülkelerinde yapılmasına da karşı çıktı.

Anadolu Ajansı'ndan Sayed Khodaiberdi Sadat ile görüşen Hikmetyar, Taliban ile Afganlar arasında barış görüşmelerinin Almanya, ABD ve İngiltere gibi, savaşa sebep olan ülkelerde yapılmasının bir anlamının olmayacağını dile getirdi.

Hikmetyar, ''Türkiye Müslüman bir ülke. Ayrıca Türkiye Afganistan'daki savaşın müdahili değil. Bu nedenle Taliban ile Afganlar arasındaki barış görüşmeleri Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşmeli. Bu konuda Afganistan'daki siyasiler ve Taliban da mutabık kaldı'' diye konuştu.

Hikmetyar ayrıca Afgan halkının Türk halkını çok sevdiğini ve Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok önemli bir yere geldiğini kaydetti.