Taliban tarafını seçti! Twitter mı Threads mı?

Taliban tarafını seçti! Twitter mı Threads mı?

Taliban'ın başı Enes Hakkani, Twitter ve Threads arasındaki tercihini açıklayarak Elon Musk ve Mark Zuckerberg arasındaki soğuk savaşa dahil oldu.

Taliban lideri Enes Hakkani, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile Twitter ve Threads arasındaki tartışmada tarafını belli etti.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN TWITTER'I SEÇTİ

Afganistan İslam Emirliği ve şeriatçı Taliban örgütünün lideri Enes Hakkani, Pazartesi günü Twitter'dan paylaştığı iletisinde, "ifade özgürlüğü" politikaları nedeniyle Elon Musk’ın platformu "Twitter'ı tercih ettiğini" belirtti.

THREADS'I 'HOŞGÖRÜSÜZ' İLAN ETTİ

Hakkani, girişimci Mark Zuckerberg'in sahibi olduğu Facebook'un çatı şirketi Meta tarafından, Instagram bünyesinde kurulan "Twitter benzeri" sosyal medya uygulaması Threads'i "hoşgörüsüz" olarak nitelendirirken Twitter için "Diğer platformlar onun yerini alamaz’’ İfadelerini kullandı.

ENES HAKKANİ KİMDİR?

Geçmişte Taliban'ın "yarı özerk" bir kolu olarak tanımlanan, fakat bugün örgüt yönetimini büyük ölçüde elinde bulunduran Hakkani Ağı; hedefi, uzun vadeli bağımsız bir Afganistan İslam Emirliği kurmak olan Sünni tabanlı cihatçı bir terör örgütüdür.

Enes Hakkani ise geçmişte El-Kaide saflarında Afganistan’da faaliyet göstermiş, diğer cihatçı gruplarla da uzun süreli bağlara sahip kıdemli bir terörist ve Kabil merkezli Taliban örgütünün mevcut en üst düzey liderlerinden biridir.