Tansiyon yükseliyor... İsrail yine vurdu

Tansiyon yükseliyor... İsrail yine vurdu

Reuters haber ajansı, İsrail'in bu sabah Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

Reuters haber ajansı, İsrail'in bu sabah Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusu, Hamas'a ait 4 tesise yönelik hava saldırıları düzenlendiğini açıkladı. Hava saldırılarında ise iki Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyine düzenlediği hava saldırısında 20 yaşındaki Filistinli genç Abdullah el-Atl ile 30 yaşındaki Muhammed es-Safedi'nin öldüğünü açıkladı.

Gazze'deki emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait 3 farklı noktaya saldırı düzenledi.

Kaynaklar, Gazze'nin orta kesimindeki bir noktaya 3, güney kesimindeki Han Yunus kentinde bir noktaya 2, kuzeyine de 2 füze ile saldırı gerçekleştirildiği aktarıldı.  İsrail'in, dün akşam abluka altındaki Gazze'nin batı ve kuzey kesimlerinde 3 farklı noktaya düzenlediği hava saldırılarında 1'i çocuk 15 kişi yaralanmıştı.