Telegram'ın patronu Pavel Durov gözaltında! Elon Musk'tan flaş çağrı
Telegram'ın kurucusu Pavel Durov gözaltına alındı. X'in sahibi Elon Musk'tan ise Durov'a destek mesajı geldi.
WhatsApp gibi popüler bir mesajlaşma uygulaması olan Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'un Azerbaycan'dan özel jetle geldiği Fransa'da havalimanında gözaltına alındığı bildirildi.
PARİS'TE GÖZALTINA ALINDI
Fransız TF1 televizyonunun isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Ukrayna'daki savaşla beraber ülkesi Rusya'dan ayrılarak Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yaşamaya başlayan Durov, Fransa'nın başkenti Paris yakınlarındaki Bourget Havalimanı'nda gözaltına alındı.
FRANSA'DA HAKKINDA YAKALAMA KARARI VAR
Durov'un neden gözaltına alındığı bilinmezken Fransa'da hakkında yakalama kararı bulunduğu iddia edildi. Yaklaşık 15 milyar dolar serveti olduğu tahmin edilen Durov'u taşıyan özel jetin Azerbaycan'dan havalandığı bildirildi.
RUS YETKİLİLER DEVREDE
Rusya Dışişleri Bakanlığının, Telegram'ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov’un Fransa’da gözaltına alınmasına ilişkin durumu netleştirmeye çalıştığı bildirildi.
Rusya’nın Paris Büyükelçiliğinden Rus haber ajansı TASS’a yapılan açıklamada, Durov’un temsilcilerinin elçilikle temas kurmadığı belirtildi.
Rus diplomatların buna rağmen durumu netleştirmek için çalışmalara başladığı bilgisine yer verilen açıklamada, konuya ilişkin gerekli adımların atıldığı kaydedildi.
ELON MUSK'TAN 'SERBEST BIRAKIN' ÇAĞRISI
X'in CEO'su Elon Musk ise Durov'un gözaltı haberi sonrası çağrıda bulunarak Telegram kurucusu ile dayanışma içine girdi. Musk, "Avrupa'da 2030 yılındayız ve bir meme'i beğendiğiniz için idam ediliyorsunuz" diye konuştu.
PEVEL DUROV KİMDİR?
Rusya’nın popüler sosyal medya sitesi VK’nın da kurucusu olan Durov, 2014’te Rusya’yı terk etmişti.
Fransa, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve St. Kitts and Nevis vatandaşlığına sahip Durov’un yaklaşık 15 milyar dolar serveti olduğu tahmin ediliyor.
Dünyanın popüler anlık mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarından Telegram'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 900 milyon kişiye ulaşmıştı.