'Terminatör' IŞİD'e karşı savaştı!

'Terminatör' IŞİD'e karşı savaştı!

Rus silah üreticisi Uralvagonzad’ın (UVZ) Genel Müdürü Andrey Terlikov, üreticisi oldukları Rus tank destek aracı olan Terminatör’ün (BMPT) Suriye’deki savaş koşullarında test edildiğini ve IŞİD’e karşı yürütülen operasyonlarda yer aldığını söyledi.

Uraltank festivalinde konuşan Terlikov “BMPT Suriye’deki savaş koşullarında test edildi ve IŞİD’e karşı operasyonlarda yer aldı. Belirli sonuçlar alındı ve bunlar Savunma Bakanlığı için faydalı bilgiler” dedi.
Testlerin Savunma Bakanlığı ile uluslararası silah fuarı Army-2017’de imzalanan anlaşma için temel oluşturduğunu belirten Terlikov, sözleşmenin T-72, T-90 tanklarının modernize edilerek T-72B3 ve T-90M seviyesine çıkarılmasını da kapsadığını ifade etti.

İSRAİL VE SURİYE İLGİLENİYOR

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilisi Aleksandr Şevçenko, Suriye ve İsrail’in, Terminatör tipi Rus tank destek aracıyla ilgilendiğini belirtmişti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin de Terminatörlerin harika bir ihracat potansiyeli olduğunu söylemişti. Araç, haziran ayında ilk askeri görevini yerine getirdiği Suriye’deki Hmeymim Üssü’nde görüntülenmişti. Araç, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov tarafından, üssü ziyaret eden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a gösterilmişti.

UVZ'nin ürettiği Terminatör zırhlıları, 2 adet 30 milimetrelik 2A42 otomatik top, 2 adet Ataka-T tanksavar füzeleri fırlatma mekanizması, iki adet AG-17D otomatik bomba atar ve 7.62 milimetrelik makineli tüfek donanımına sahip.