Terör devleti İsrail cinayetleri kabul etti

Terör devleti İsrail cinayetleri kabul etti

İsrailli bir askeri yetkili, keskin nişancılara "diz üstü atış yapmayın, ayak bileklerinden vurun" talimatı verdi.

İsrail ordusu, Gazze sınırında Filistinliler tarafından düzenlenen protestolara karşı keskin nişancılara, Filistinli göstericilerin "ayak bileklerinden vurulmaları" talimatı verdi. Bu kararla İsrail, keskin nişancıların işlediği cinayetleri kabul etmiş oldu.

İsrail basınında yer alan habere göre üst düzey bir İsrailli yetkili kararın, çok sayıda protestocunun hayatını kaybettiğinin anlaşılmasının ardından alındığını söyledi. Yetkili, “Amacımız bu olmasa da, diz üstüne ateş edilmesinin pek çok protestocunun ölümüne yol açtığı anlaşıldı” ifadelerini kullandı. Yetkilinin verdiği bilgilere göre “hedefi tutturamayan ya da profesyonel, davranışsal veya zihinsel sorunu olan bir keskin nişancı” görevden alınacak.

Yapılan açıklamayla birlikte İsrail ordusunun bu düzenlemeden önce Filistinli protestocuları kasten öldürdüğü kabul edilmiş oldu. İsrail kökenli insan hakları örgütü B'Tselem, yaptığı açıklamada "“(Bu değişiklikle) ordunun insan hayatına büyük değer verdiği çıkarımının kesinlikle yapılmaması gerekiyor. Tersine bu, ordunun bilinçli olarak tel örgünün diğer tarafında duranları insan olarak görmemeyi seçtiğini gösteriyor. Yüksek Mahkeme, naif bir biçimde bu uygulamayı kabul etti. Hem ordu hem de mahkeme bu suç içeren politikadan sorumlu” dedi." ifadelerine yer verdi.