Ticaret savaşında Çin'den olumlu bir adım daha

Ticaret savaşında Çin'den olumlu bir adım daha

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin ile ABD'nin iş birliğini güçlendirerek, karşılıklı yarar ve ortak kazanç gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi.

Li Keqiang, başkent Beijing'de ABD eski Hazine Bakanı Henry Paulson ile görüştü. Li görüşmede, iki tarafın anlaşmazlıkları koordinasyon, iş birliği ve istikrar temelinde kontrol altına alması, böylece ikili ilişkileri ileriye götürmesi gerektiğini ifade etti.

Dünyada karmaşık değişiklikler yaşandığı bu dönemde, Çin'in dışa açılmayı genişleteceğine işaret eden Li, ayrıca barışçıl kalkınma yolunda ilerlemeye devam edeceklerini kaydetti. Li, Çin'in başta ABD olmak üzere diğer ülkelerle birlikte dünya barışı, kalkınması ve iş birliğini ilerletmek için çaba harcamaya hazır olduğunun altını çizdi.

ABD-Çin ilişkilerinin kritik bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Henry Paulson ise iki tarafın ilişkileri yönetecek yeni yolları bulması gerektiğini dile getirdi. Paulson, iki tarafa ekonomik ve ticari ilişkileri ilerletmenin yanı sıra, iki ülkenin halklarına daha fazla yarar sağlama çağrısında bulundu.