Trablus'taki saldırıya Türkiye'den kınama

Trablus'taki saldırıya Türkiye'den kınama

Libya'da Halife Hafter'e bağlı savaş uçaklarının başkent Trablus'un güneyindeki Hadba bölgesindeki askeri okul öğrenci yurduna düzenlediği saldırıya Türkiye'den kınama geldi

Libya'da Halife Hafter'e bağlı savaş uçaklarının başkent Trablus'un güneyindeki Hadba bölgesindeki askeri okul öğrenci yurduna tertip ettiği saldırıda çoğu öğrenci 30 kişi yaşamını yitirdi, 33 kişi yaralanmıştı, Türk Dışişleri Bakanlığı, Trablus'taki Kara Harp Okulu'na tertip eden saldırıyı şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan izahta, "Sözde Libya Ulusal Silahlı gücü’na ait hava unsurları tarafından 4 Ocak 2020 tarihinde akşam saatlerinde Trablus’un güneyinde yer alan Kara Harp Okuluna yapılan ve çok sayıda askeri öğrencinin yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına kapı aralayan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıda hayatlarını kaybeden Libyalı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Hafter’in sözde Libya Milli Silahlı gücü’nun saldırılarının durdurulması ve Libya’da mütareke sağlanması, Hafter’e sağlanan dış desteğin sonlandırılması için beynelmilel camianın bir an önce ihtiyaç duyulan adımları atması elzemdir. Türkiye, yasal Milli Uzlaşma Hükümeti'yle dayanışma içinde bu istikametteki çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir" denildi.