Trump Çin'deki Yasak Şehir'de yemek yiyen ilk yabancı lider olacak

Trump Çin'deki Yasak Şehir'de yemek yiyen ilk yabancı lider olacak

Trump, Çin ziyaretinin ilk gününde başkent Pekin'deki Yasak Şehir'i gezecek. ABD Başkanı, modern Çin tarihinde Yasak Şehir'de yemek yiyen ilk yabancı lider olacak.

ABD Başkanı  Donald Trump,  Asya ziyareti kapsamında geldiği  Çin'de Yasak Şehri ziyaret etti.

TRUMP, 500 YILDIR ÇİN İMPARATORLARINI BARINDIRAN TARİHİ YASAK ŞEHİR'DE

ABD Başkanı  Donald Trump, 13 günlük  Asya ziyaretine devam ediyor.  Japonya ve  Güney Kore'de ziyaretini tamamlayan Başkan  Trump, temaslarda bulunmak üzere  Çin'in başkenti  Pekin'e geldi.  Trump ve eşi,  Pekin'deki temasları kapsamında  Çin Devlet Başkanı  Xi Jinping ve eşi  Peng Liyuan ile birlikte yaklaşık 500 yıldır  Çin imparatorlarını ve ailelerini barındıran tarihi Yasak Şehir turuna katıldı.

YASAK ŞEHİR'DE YEMEK YİYEN İLK YABANCI LİDER

Trump, 1949'da  Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurulmasından bu yana Yasak Şehir'de resmi yemek yiyen ilk yabancı lider olacak.

"RESMİ ZİYARETİNDEN ÖTE"

Çin'in  ABD Büyükelçisi Cui Tiankai'nin  Çin ziyareti için  Trump'a verdiği "resmi ziyaret ötesi" sözünü tutması olarak algılanan Yasak Şehir gezisinde akşam yemeği  Trump için büyük bir onur olacak.

"ÇİN'İN KURNAZ HAREKETİ TRUMP'I ÇOK ETKİLEYECEK"

Pekinli Tarihçi Jeremiah Jenne, " Çin ne ile uğraştığını biliyor. Yasak Şehir ziyareti  Çin'in uzun vadeli kurnaz hareketlerinden biri ve  Trump bundan çok etkilenecek" dedi.

TRUMP'A İMPARATOR GİBİ DAVRANACAKLAR

George Mason Üniversitesi'nden Ming Wang, "Çinliler  Trump'a istisnai bir karşılama yaparak  Trump'ı mutlu etmeye çalışacaklar. Bu  Çin için avantajlı bir durum olacak" dedi. Ming, "Xi,  Trump'a neredeyse bir imparator gibi davranacak" dedi.