
Trump ile Putin görüşmesi için: Daha iyi bir başlangıç olamazdı
Başkanlık yarışını kazanarak koltuğu devralan Trump ile Rusya ilişkilerinin iyi olacağı iki ülke tarafından sıkça verilen mesajlardan biri. Rus vekil dün yapılan Trump ve Putin'in telefon görüşmesi için "Daha iyi bir başlangıç olamazdı" dedi.
Rusya lider Putin ve ABD Başkanı Trump'ın dünkü telefon görüşmesinde kullandığı tonun ikili ilişkilerde muhtmemel bir ısınmanın kanıtı olduğunu düşünen Rus milletvekili Vyaçeslav Nikonov, "Daha iyi bir başlangıç olamazdı" yorumu yaptı.
Sputnik'e konuşan Nikonov, görüşme hakkındaki resmi açıklamalardan anlaşılan yapıcı ve pozitif tonun Rusya-ABD ilişkilerinde ısınma yaşanabileceğine ve ciddi değişimler olabileceğine işaret ettiğini belirtti.
PUŞKOV: MERKEL VE HOLLANDE İLE YAPILAN KONUŞMALARIN AKSİNE PUTİN-TRUMP GÖRÜŞMESİ SICAK GEÇTİ
Rusya Federasyon Konseyi Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov da, ABD'den gelen açıklamalara dayandırdığı yorumda "Trump'ın Merkel ile yaptığı 'iş' görüşmesinin ve Hollande ile yaptığı 'gergin' konuşmanın aksine, Putin-Trump görüşmesi sıcak geçti" diye belirtti.
Twitter hesabından Putin-Trump görüşmesiyle ilgili mesajlar paylaşan Puşkov, "Kiev, Vilnius, Riga, Tallin, Varşova, Oslo, Stockholm ve NATO, görüşmenin sonucu nedeniyle 'dehşete kapılmış durumda'. Onları zor bir dönem bekliyor. Eleştirilerin aksine, Trump'ın — Obama'dan çok daha fazla — öngörülebilir olduğu görüldü. Trump seçim vaatlerine bağlı. Bu, diyalog için iyi bir zemin oluşturuyor" ifadelerini kullandı.