Trump'la ilgili merak edilen soru: Bunadı mı takma dişleri mi kaydı?

Trump'la ilgili merak edilen soru: Bunadı mı takma dişleri mi kaydı?

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarını açıkladığı konuşmasında sık sık peltekleşmesi ve sesleri doğru çıkaramaması Trump’ın sağlığı konusunda tartışmalara neden oldu.

Trump’ın kavgalı olduğu MSNBC’deki Morning Joe programının sunucusu Joe Scarborough, Trump’ın bunama (demans) belirtileri gösterdiğini ileri sürdü. Annesinin de demansı olduğunu söyleyen Scarborough, Trump’ın konuşmasında tuhaflığın muhtemelen bunamadan kaynaklandığını söyledi.

DİŞÇİNİN YORUMU

Trump, konuşmasında özellikle 'S' seslerini kötü telafuz etti. Daily Mail gazetesine durumu değerlendiren bir dişçi ise Trump’ın sesleri bozuk çıkarmasının takma dişlerinin gevşemiş olmasından kaynaklanabileceğini söyledi. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise Twitter’dan bunun mini bir felçten ya da kokain kullanımından olabileceğine kadar farklı teorileri gündeme getirdi.

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ: BAŞKANIN BOĞAZI KURUMUŞTU

Gazeteciler, basın toplantısında Trump’ın sağlık durumuyla ilgili spekülasyonları Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders’a sordu. Sanders, “Bu konuda çok soru oldu. Açıkça söylemek gerekirse oldukça saçma sorular. Başkanın boğazı kurumuştu. Bundan başka bir şey yok” dedi. Sanders, ABD Başkanı’nın gelecek yıl tam bir fiziksel muayeneden geçeceğini ve sonuçların doktorlar tarafından paylaşılacağına da ekledi.