Trump meydan okudu: "Derin devleti tamamen yok edeceğim"

Trump meydan okudu: "Derin devleti tamamen yok edeceğim"

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, "Yeniden seçildiğimde, yeniden seçileceğiz başka seçeneğimiz yok. Derin devleti tamamen yok edeceğim" dedi.

ABD eski Başkanı Donald Trump, devletle ilgili gizli belgeleri sakladığı iddiasıyla şahsına yöneltilen suçlamalara dair Miami'de hakim karşısına çıkmasından sonra New Jersey'de destekçileriyle buluştu.

BIDEN'I HEDEF GÖSTERDİ

Hakkındaki suçlamaların "Biden ailesi hakkındaki rüşvet iddialarından" dikkatleri başka yöne çekme amaçlı olduğunu iddia eden Trump, "Casusluk ve gerçek suçlardan dikkatleri başka yerlere çekmek istiyorlar. Hadi Trump'ı suçlayalım ki 5 milyon dolarlık rüşvetten bahsedemesin." değerlendirmesinde bulundu.

"BIDEN VE AİLESİ İÇİN ÖZEL BİR SAVCI ATAYACAĞIM"

ABD'de 2024'te düzenlenecek başkanlık seçimlerini yeniden kazanması halinde Biden hakkındaki suç iddialarının peşini bırakmayacağını vurgulayan Trump, "ABD tarihinin en yozlaşmış başkanı Biden ve ailesi için özel bir savcı atayacağım." dedi.

"YENİDEN SEÇİLECEĞİZ BAŞKA SEÇENEĞİMİZ YOK"

Trump, konuşmasında ayrıca, ülkenin seçim ve sınır politikalarının altını oyduğunu iddia ettiği kişilerden de hesap soracağına işaret ederek, "Yeniden seçildiğimde, yeniden seçileceğiz başka seçeneğimiz yok. Derin devleti tamamen yok edeceğim." ifadesini kullandı.