Trump'tan skandal açıklama: Filistin'i alenen tehdit etti

Trump'tan skandal açıklama: Filistin'i alenen tehdit etti

Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını duyurması sonucu büyük tepki çeken ABD Başkanı Trump durmak bilmedi. Skandal açıklamayı Davos'ta yaptı.

Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını duyuran ve büyük tepki çeken ABD Başkanı Trump durmak bilmedi. Davos'ta konuşan Trump, Ortadoğu'ya barış getirmek için çalıştığını ifade ederken, Filistin için "Eğer İsrail'le barış yapmazlarsa para yardımını keseriz" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı toplantıdan sonra soruları yanıtlayan Trump, Filistin’in İsrail’le barışa yanaşmaması durumunda maddi yardımı askıya alacağını söyledi. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in İsrail temaslarında Filistinliler’in kendisiyle görüşmek istememesinden rahatsız olduğunu söyleyen Trump, “Başkan Yardımıcımızla görüşmeyi kabul etmeyerek bize saygısızlık yaptılar” dedi.

Trump, “Buna rağmen biz onlara yüzlerce milyon dolarlık yardım ve destek sağlıyoruz, muazzam rakamlar, kimsenin anlayamadığı paralardan bahsediyoruz. Bu para masada fakat eğer onlar oturup barış müzakeresi yapmazsa bu para onlara gitmeyecek” dedi.