Trump'a şok! Sosyal medya devlerinden Trump kararı

Trump'a şok! Sosyal medya devlerinden Trump kararı

ABD'de yaşanan kanlı kongre baskını sonrası Facebook ve Instagram, ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya hesaplarını başkanlığı Joe Biden'a devredeceği 20 Ocak'a kadar kapattı.

Sosyal paylaşım platformu Facebook, ABD Başkanı Donald Trump'a, Kongreye yapılan baskına yönelik paylaşımları nedeniyle 24 saat boyunca paylaşım engeli koyduğunu belirtti. Yapılan yeni açıklamada ise, söz konusu yasağın Biden yemin edinceye kadar sürdürüleceği bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, "Başkan Trump'ın sayfasında iki adet kural ihlali tespit ettik, bu nedenle bu süre zarfında 24 saat boyunca paylaşım yapılması engellendi" ifadeleri kullanılmıştı.

Facebook'a ait diğer paylaşım sitesi Instagram da Trump'ın hesabının 24 saat kilitlendiğini duyurdu. Facebook ve Twitter, Kongre baskını sonrası Trump'ın bazı paylaşımlarını gerginliği tırmandırma riski taşıdığı gerekçesiyle kaldırmıştı. Twitter daha sonra Trump'a 12 saat engelleme getirildiğini açıklamıştı.

TWİTTER: İHLALLER DEVAM EDERSE HESABI ASKIYA ALACAĞIZ

Sosyal medya devlerinden Twitter, ABD Kongresine düzenlenen baskının ardından Başkan Donald Trump'ın hesabını 12 saat boyunca kilitleyeceğini, ihlallerin devam etmesi durumunda ise hesabını askıya alacağını duyurdu.

Twitter'dan yapılan açıklamada, başkent Washington'da bugün "görülmemiş ve devam eden şiddetin" ardından Trump'tan 3 paylaşımını kuralların ihlal edildiği gerekçesiyle kaldırması istendiği belirtildi.

Trump'ın Twitter hesabının 12 saat kilitleneceği ifade edilen açıklamada, söz konusu paylaşımlar kaldırılmadığı ve ihlaller devam ettiği sürece hesabın askıya alınacağını bildirildi.Trump, Twitter hesabından taraftarlarına "itidal" çağrısında bulunurken, "Bugünü de sonsuza kadar hatırlayın" şeklinde ifadeler kullanmıştı.