Trump'la ilgili büyük iddia: Ölen askerlere 'enayi' dedi mi?

Trump'la ilgili büyük iddia: Ölen askerlere 'enayi' dedi mi?

ABD Başkanı Donald Trump, ölen ABD askerleri için 'kaybedenler' ve 'enayiler' dediği iddialarına sosyal medyadan cevap verdi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada iddiaların yalan olduğunun kanıtlandığını belirten Trump, “Ölen asker kahramanlar hakkındaki ‘kaybedenler ve enayiler’ ifadesinin tam bir uydurma ve yalan olduğu kanıtlandı. Bu açıklama hiç yapılmadı”  söyleminde bulundu.

PEKİ NELER OLMUŞTU?

Geçen ay ABD Başkanı Donald Trump’ın ölen ABD askerleri ‘kaybedenler ve enayiler’ dediği iddiaları büyük yankı uyandırmıştı.  ABD’nin bazı yayın organları tarafından desteklenen The Atlantic dergisinin haberinde, Başkan Trump 2018’de Paris dışında savaşta hayatını kaybetmiş ABD askerleriyle dolu bir mezarlığına yapacağı ziyareti ‘kaybedenlerle dolu’ olduğu için iptal ettiği iddia edilmişti.


Dergi farklı kaynaklara dayandırdığı haberinde, Trump’ın ‘mezarlık ziyaretini yağmur saçlarını darmadağın edeceği için ve ABD’nin savaş ölülerini onurlandırmanın önemli olmadığına inandığı için’ iptal ettiği iddia edilmişti.