Trump'tan Greta'ya: "Bir film izle ve sakinleş Greta"

Trump'tan Greta'ya: "Bir film izle ve sakinleş Greta"

ABD Başkanı Donald Trump, Time dergisinin çevre eylemcisi Greta Thunberg' yılın insanı seçmesine "gülünç" dedi ve İsveçli genç kızın "rahatlayıp", sinemada bir film görmesi gerektiğini söyledi.

Trump sosyal medya hesabında ,"Çok gülünç. Greta Öfke Kontrolü sorunu üzerinde çalışmaslı, daha sonra bir arkadaşıyla eski moda güzel bi filme gitmeli! Rahata Greta, Rahatla!!" dedi.  Greta ise yanıtını dakikalar sonra verdi ve Twitter'daki biyorafisini "Öfke kontrolü sorunu üzerinde çalışan bir genç. Şu anda bir arkadaşıyla eski moda güzel bir film izliyor" yazdı. 

Sosyal medyadaki atışma, 16 yaşındaki Greta'nın geçen yıl başlattığı "Gelecek için Cumalar" adlı protestolarının dünyaya yayıldığı ve adının potansiyel Nobel ödülü için geçtiği bir dönemde geldi.

'ŞIMARIK VELET'

Tüm bu tartışmaların üzerine sosyal medya ikiye bölündü. Kimileri Trump'a tepki gösterdi ve ABD Başkanı'nın yaptığını "zorbalık" olarak gördü. Kimileri ise Trump'ı destekledi.  

Dilbert adlı karikatür serisinin yaratıcısı Scott Adams "İnsanların başkan adayı olmasına 35 yaşından önce izin vermememizin iyi bir nedeni var. Greta buna iyi bir örnek." dedi.

Trump'ın Greta için "parlak ve harika bir geleceğe sabırsızlıkla bakan çok mutlu bir genç kız" demesinin ardından, Brezilya lideri Jair Bolsonaro İsveçli kızı "şımarık bir çocuk" diye tanımlamıştı.