Trump'tan Meksika'ya çağrı: Bir telefona bakar

Trump'tan Meksika'ya çağrı: Bir telefona bakar

Uyuşturucu çetelerinin göz açtırmadığı Meksika'da bu kez ABD vatandaşı bir aile katledildi.

ABD'deki Mormonlardan ayrılarak Meksika'ya yerleşen ve çifte vatandaşlığı bulunan bir aileye saldıran silahlı kişiler, çoğu çocuk en az 9 kişiyi öldürdü. Meksika Güvenlik Bakanı Alfonso Durazo, 3'ü kadın, 6'sı çocuk 9 kişinin öldürüldüğünü teyit etti.
Le Baron/Langford ailesinden 3 anne ve 14 çocuğun bindiği araçlardan oluşan konvoyun, Meksika'nın sınır eyaleti Sonora'nın Bavispe kentinden komşu eyalet Chihuahua'nın La Mora kentine giderken Bavispe'de ateş altında kaldığı  belirtildi.  
Kurbanların 3 anne ile ikisi ikiz bebek ve en büyüğü 12 yaşında olan en az 6 çocuk olduğunu aktaran akrabalar, sosyal medya hesaplarında katliamla ilgili fotoğraflar ve videolar paylaştı.
Kurşunlarla delik deşik olmuş, ateşe verilmiş ve hala dumanı tüten halde bir SUV'un görüldüğü videoda, ABD aksanıyla ağlamaklı konuşan bir erkek sesinin "Bu kayıtlara geçsin, gelinim Nita ve dört torunum diri diri yakıldı ve tarandı" dediği duyuluyor. Akrabaları, videodaki SUV'da Rhonita Miller LeBaron ile dört evladının - ikisi 6 aylık ikiz bebek, biri 8, biri 10 yaşında iki çocuk- bulunduğunu belirtti.
Bu olayların ardından ABD Başkanı Donald Trump, zaten göçmenler vesilesiyle kıskaca aldığı Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'a öldürülenlerin ABD vatandaşı olması üzerinden 'çetelerle savaş' baskısını artırdı: Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Utah'tan harika bir aile ile arkadaşlarının birbirlerine ateş eden iki korkunç uyuşturucu kartelinin arasında kalması sonucunda aralarında küçük çocukların olduğu çok sayıda muhteşem Amerikalı öldürüldü ve bazıları da kayıp durumda. Meksika bu canavarları temizlemek için..." dedi
Trump, "yardıma ihtiyaç duyuyor ya da talep ediyorsa, ABD müdahil olmaya ve işi çabucak ve etkili şekilde halletmeye hazır, istekli ve kabiliyetlidir. Meksika'nın muhteşem yeni Başkan'ı bunu kendine dert edindi, ama karteller o kadar büyük ve güçlü hale gelmiş ki, bazen bir orduyu yenmek için bir orduya ihtiyaç duyarsın!" Meksika'nın ABD'nin yardımıyla uyuşturucu kartellerine savaş açmasının ve onları yeryüzünden silmesinin zamanı gelmiştir. Sadece muhteşem yeni başkanınızın bir telefon açmasına bakar!" ifadelerini kullandı.