Turizm cenneti o şehirde tekerlekli valiz yasağı geliyor!

Turizm cenneti o şehirde tekerlekli valiz yasağı geliyor!

Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisine ev sahipliği yapan Hırvatistan’ın parke taşlı sokaklarıyla, dik yokuşlarıyla ünlü şehri Dubrovnik'te gürültülü bavul yasağı geliyor.

Hirvatistan'ın Dalmaçya kıyılarındaki dünyaca ünlü tarihi kenti Dubrovnik, Avrupa'nın en güzel seyahat rotalarının başında geliyor. 

u.jpeg

Yerli ve yabancı turistlerinde gözde şehrinde tekerlekli valizlerin Eski Şehir bölgesinin taş sokaklarında çıkardığı gürültüden rahatsız olması ve bu yüzden geceleri uyumaması belediyeyi bir çözüm bulmaya yöneltiyor.

 

Dubrovnik belediyesinin özellikle geceleri sokaklarda tekerlekli valizle yürüyenlere yüklü para cezası öngören planı üzerinde duruyor.

5695.jpeg

Şehrin belediye başkanı Mato Franković, bu yeni düzenlemeyi şehirdeki gürültü kirliliği sorununa çözüm olarak sundu. Tekerlekli valizlerinizi getirebileceksiniz ancak sürüklerken yakalanırsanız bunun cezası 265 Euro (yani yaklaşık 7 bin 554 TL)

Bunun üzerine, Hırvat Ulusal Turizm Kurulu böyle bir yasağın söz konusu olmadığını açıkladı. Ancak Dubrovnik Belediyesi ziyaretçileri bilgilendirmeyi amaçlayan animasyonunda tekerlekli valizlerin huzuru bozduğunun altını çizmeyi ihmal etmiyor.