'Türkiye ile beraber çalışıyoruz'

'Türkiye ile beraber çalışıyoruz'

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İdlib'deki gelişmelere değinen ABD Dışişleri Bakanı, Esad rejiminin askeri bir zafer elde edemeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Esad rejiminin Rusya desteğiyle İdlib'de sürdürdüğü saldırılara atıfta bulunarak, "Türkiye ile neler yapabileceğimizi görmek için beraber çalışıyoruz" dedi.

"Rejimin yaptığı saldırılar NATO müttefikimiz Turkiye ile çatışma riskini arttırmaktadır. Cevap, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2254 sayılı kararı uyarınca daimi bir ateşkes ve BM liderliğindeki müzakerelerdir. Başkan (Donald) Trump'ın da salı günü belirttiği gibi Türkiye ile neler yapabileceğimizi görmek için beraber çalışıyoruz."

ÇİN VE İRAN'A SANSÜR TEPKİSİ

Pompeo, tüm dünyayı alarma geçiren yeni tip corona virüs salgını konusunda "bilgi sakladıkları" gerekçesiyle Çin ve İran'a tepkiliydi.

Pompeo, "ABD, İran rejiminin ülkelerindeki corona virüs salgını ile ilgili hayati öneme sahip ayrıntıları sansürlemesinden derin endişe duymaktadır. Bu konuda sansür uygulamanın ölümcül bedelleri olur." ifadesini kullandı.

İran'ın virüs sebebiyle yaşanan ölüm vakalarında Çin'den sonra ikinci sırada olduğunu vurgulayan Pompeo, İran'a corona virüs vakalarının ve ölüm sayısı hakkında örtbas girişiminde bulunmaması ve gerçeği anlatması çağrısında bulundu.