Türkiye, İsveç ve Finlandiya için "hayır" demişti... Joe Biden: NATO üyeliği için onay sürecini başlatıyorum

Türkiye, İsveç ve Finlandiya için "hayır" demişti... Joe Biden: NATO üyeliği için onay sürecini başlatıyorum

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'nin "hayır" dediği İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili, "Kongre’de her iki ülkenin de NATO üyeliği için onay sürecini başlatıyorum" dedi.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girme arzusu ve Türkiye'nin bu iki ülkeye teröre destek oldukları gerekçesiyle olumsuz tavrının ardından ABD Başkanı Joe Biden dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Beyaz Saray’da İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile bir araya gelen ABD Başkanı Joe Biden, "Kongre’de her iki ülkenin de NATO üyeliği için onay sürecini başlatıyorum" ifadelerini kullandı.

"TERÖRE DESTEK VERMİYORUZ"

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ise Türkiye ile görüşmeye hazır olduklarını vurgulayarak, "Finlandiya her zaman Türkiye ile iyi ilişkileri olmuştur. Terörü her şekliyle lanetliyoruz. Türkiye’nin tüm endişesini gidermeye açığız. Türkiye’nin güvenliğine bağlı olacağız, teröre destek vermiyoruz" dedi.

"TÜRKİYE DAHİL TÜM NATO ÜLKELERİYLE DİYALOG HALİNDEYİZ"

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson da, "Her türlü sorunun çözümü için Türkiye dahil tüm NATO üyesi ülkelerle farklı düzeylerde diyalog halindeyiz" şeklinde konuştu.