Türkiye İtalya ilişkileri ‘sağlam ve mükemmel’

Türkiye İtalya ilişkileri ‘sağlam ve mükemmel’

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio Türkiye ile Doğu Akdeniz'de İtalya'nın izleyeceği politikalara ilişkin görüşlerini açıkladı.

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Türkiye ile ülkesinin ilişkilerine gönderme yaparak “Akdeniz'in iki büyük ülkesi İtalya ve Türkiye arasındaki ilişkiler sağlam ve mükemmeldir” dedi. İtalyan Bakan’ın bu ifadesi, Libya barış görüşmelerini yürütecek Berlin Süreci öncesinde oldukça önemli.

Di Maio başka bir soruya cevap verirken de “Doğu Akdeniz Doğal Gaz Boru Hattı Projesi EastMed, maliyet ve inşaat süreci bakımından orta ve uzun vadeli bir seçenek olamaz” ifadesini kullandı. İtalyan Bakan böylece, TürkAkım’a karşı EastMed boru hattını alternatif olarak sunmak isteyenlere de kapıyı kapatmış oldu.

İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio Libya'da barış sürecini kontrol edecek askeri bir işbirliğine de hazır olduklarını söyledi. Di Maio bu konuyla ilgili olarak, “Ateşkesin izlenmesi için uluslararası bir misyon kurulması koşullar elverdiğinde değerlendirilebilir” dedi.

YURT HABER