Türkiye kapıları, Almanya ve AB kesenin ağzını açtı

Türkiye kapıları, Almanya ve AB kesenin ağzını açtı

Türkiye'nin Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere sınır kapılarını açması sonrası Almanya, Türkiye'ye mali desteğin sürdürülmesi karşılığında mülteci akınının durdurulmasını talep etti.

Esed rejiminin İdlib'de gerçekleştirdiği ve 34 askerimizin şehit düştüğü saldırıların ardından Türkiye, Avrupa'ya gitmek isteyen mültecileri engellememe kararı aldı. Saat 12.00 itibariyle Edirne üzerinden Yunanistan'a geçen mülteci sayısı 142 bin 175 olarak açıklanmışken Almanya'dan bir çağrı geldi. 

Türkiye'ye yapılacak mali desteğin sürdürülmesini talep eden Alman hükümeti, buna karşılık mültecilerin Türkiye'de kalmasını istiyor.

"MALİ DESTEK SÜRSÜN"

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, sığınmacılar konusunda Türkiye'ye mali desteğin sürdürülmesini, bunun karşılığında da Türkiye'nin mutabakata uyması gerektiğini belirtti.

Mutabakat gereği Türkiye, mültecilerin ülkeden ayrılmasına engel olmak şartıyla Avrupa'dan maddi destek alıyor.

AB:DAHA FAZLA PARA VERELİM

Öte yandan mülteci krizi AB'yi de harekete geçirmiş durumda. AB'den yapılan açıklamada "Türkiye'ye daha fazla para vermek için görüşüyoruz ama mültecilerin baskı unsuru olarak kullanılması kabul edilemez" ifadelerine yer buldu.