Türkiye ve Ukrayna askeri işbirliğini geliştiriyor

Türkiye ve Ukrayna askeri işbirliğini geliştiriyor

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Sibiga, iki ülkenin askeri-teknik alanda 50'nin üzerinde proje yürüttüğünü belirtti

Ukrinform ajansına konuşan Andrey Sibiga, Ukrayna ve Türkiye'nin askeri-teknik alanda 50'nin üzerinde proje yürüttüğünü dile getirdi.

Ukraynalı diplomat, "Askeri-teknik iş birliği, stratejik ortaklığımızın uygulamada olduğunun canlı bir örneğidir. Şu anda çeşitli uygulama evrelerinde olan 50'den fazla proje bulunuyor. Bunların arasında en ehemmiyetli olanlar, Türkiye'den askeri insansız hava araçlarının (İHA) alımı ve İvçenko-Progress devlet şirketi tarafından Türk yapımı Akıncı İHA'ları için Ukrayna menşeili motorların teslim edilmesi." dedi.

Kiev ve Ankara'nın askeri alandaki iş birliğinin "yalnızca ürünlerin alım ve satımıyla hudutlu kalmayıp ortak imalatı ve tasarımları da kapsayan bir düzeye eriştiğine" dikkat çeken Sibiga, "Gelecekte, uçak yapım endüstrisindeki iş birliğimizi güçlendirmek için çalışıyoruz, Türkiye ile her iki tarafın çıkarları ile örtüşecek iş birliğinin modellerini bulmak istiyoruz." diye konuştu.