Türkiye'nin bekası tehlikeye girecekti! Son anda kurtulduk

Türkiye'nin bekası tehlikeye girecekti! Son anda kurtulduk

Çin'in uzaya fırlattığı roket arıza yaparak dünyaya düştü. Roketin Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkelere düşme ihtimali vardı. Ancak korkulan olmadı, derin bir nefes aldık.

Çin'in uzaya gönderdiği roket tüm dünyayı diken üstünde tuttu. Ülkeleri alarma geçiren Çin’in Long March 5B roketi, büyük bir kıyamet senaryosuna yol açmadan yok olmayı seçti. 

long-march-5b-bcok-cover-mbvj-cover.jpg

ROKET DÜNYAYA DOĞRU DÜŞÜŞE GEÇTİ

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre Çin tarafından uzaya gönderilen Long March 5B isimli roket, istenildiği gibi atmosferden çıkışını başarılı bir şekilde yapamayınca hızla dünyaya düşmeye başladı. 

MUHTEMEL DÜŞÜŞ ROTASINDA TÜRKİYE DE VARDI

Yapılan ilk açıklamalarda dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 90’ının bulunduğu genişlikteki bir alanı tehdit eden bu roketin, muhtemel düşüş rotası arasında Türkiye de vardı.

jb-comp-chinese-rocket-crash-v1.webp

NEREYE DÜŞECEĞİNE DAİR BAHİS BİLE YAPILDI

Tüm dünya ülkeleri bu açıklamanın ardından endişeye kapılırken, vatandaşlar roketin ülkemize düşme ihtimali karşısında da bir hayli heyecanlandı. Hatta bazı illegal sitelerde hangi şehre düşeceği yönünde bahislerin açıldığına dair bile bilgiler bile geldi. Fakat en azından büyük bir çoğunluk için “korkulan” olmadı ve bahse konu roket herhangi bir kara parçasına değil, Pasifik Okyanusuna düştü. Böylece hem Türkiye hem dünya ülkeleri bir badireyi daha sorunsuz bir şekilde atlatmış oldu.