Ukrayna Havayolları'na ait bir uçak İran'da düştü

Ukrayna Havayolları'na ait bir uçak İran'da düştü

Ukrayna Hava Yolları'na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı İran'da düştü.

İran'da Ukrayna Hava Yolları'na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı düştü.

Ukrayna Hava Yolları'na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, İran'ın başkenti Tahran'ın 40 kilometre güneyindeki İmam Humeyni Hava meydanı'ndan, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere kalkış yaptı.

İçerisinde mürettebatla beraber 176 kişinin bulunduğu belirtilen uçak, kalkıştan kısa müddet sonra irtifa kaybederek Tahran'a yakın Parand bölgesinde düştü.

İran Acil Yardım Müessesesi Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, İran devlet televizyonuna yaptığı izahta, PS-752 sefer sayılı uçaktan sağ kurtulan kimsenin olmadığını söyledi.

Kulivend, yolcuların ve mürettebatın cesetlerini olay yerinden topladıklarını ve adli tıp müessesesine göndereceklerini dile getirdi. 

Tahran İmam Humeyni Hava meydanı Sözcüsü Ali Kaşani de 170 olarak izah eden yolcu sayısını 167, 10 olarak izah eden mürettebat sayısını da 9 olarak aktüelledi. 

Acil Yardım Müessesesi Sözcüsü Mucteba Halidi  Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Beynelmilel Hava meydanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağının kısa müddet sonra mahalli saatle 06.18'de teknik arıza hasebiyle düştüğünü bildirmişti.