Ukrayna-Rusya savaşında yeni perde! "Putin savaşta ikinci cepheyi açtı"

Ukrayna-Rusya savaşında yeni perde! "Putin savaşta ikinci cepheyi açtı"

The Wall Street Journal'da yer alan bir makalede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaşta ikinci cepheyi açtığı ifadelerine yer verildi.

The Wall Street Journal'da yayımlanan makalede, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin amacına ulaştı ve Batı'da bir enerji savaşını kışkırtarak ikinci cepheyi açtı" denildi.

Turkrus.com'da yer alan habere göre, ünlü enerji analistleri Daniel Yergin ve Michael Stoppard tarafından kaleme alınan yazıda, "Sürekli yükselen gaz fiyatları Batı ülkelerindeki durumu olumsuz etkiliyor ve elitleri değiştiriyor. Hükümet değişikliklerini de tetikliyor" ifadeleri kullanıldı.

"PUTİN'İN AMACI BATI'YI SARSACAK ENERJİ FİYATLARINDA ARTIŞA NEDEN OLMAKTI"

"Ukrayna savaşında ikinci bir cephe açıldı: Avrupa'da bir enerji savaşı başladı" denilen makalede, "Putin en başından beri Ukrayna'da bir savaş başlatma hedefi gütmüyordu. Asıl amacı, Batı ülkelerinde zorluklara neden olacak ve tüm Avrupa ekonomisini sarsacak şekilde enerji fiyatlarında bir artışa neden olmaktı. Tüm bunların toplumsal kargaşaya yol açacağını ve seçmenlerin sonunda boşalan cüzdanlarına bakarak oy vereceğini düşünüyordu" ifadeleri yer aldı.

"PUTİN AMACINA ULAŞTI"

Ayrıca yazarlar "Rus liderin nihai amacının Avrupa'daki elitleri, nüfuzlu kişileri Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerini destekleyen ve Batı toplumunu bölenler cephesine çekmek olduğunu" öne sürdüler. Makaleye göre bu strateji şimdiden sonuçlarını gösterdi ve sağcı parti İtalya'nın iktidar koalisyonundan ayrıldı.