‘Ulusal Ordu' komutanı: ‘Yalnız Türkiye yardım ediyor’

‘Ulusal Ordu' komutanı: ‘Yalnız Türkiye yardım ediyor’

Suriye'de Özgür Suriye Ordusu olarak bilinen 'muhalif güçlerin' yeniden yapılanmasıyla oluşturulan 'Suriye Ulusal Ordusu'nun başındaki Albay Haitham Afisi, kendilerine tek destek olan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Reuters'e konuşan Afisi, daha yolun başında olduklarını ve çok sayıda zorlukla karşı karşıya bulunduklarını ve düşmanlarının ‘ (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad, PKK ve IŞİD' olduğunu söyledi.

Afisi şöyle devam etti: "Ulusal Ordu'ya tüm destek yalnızca Türkiye'den geliyor. Başka ortak devlet yok. Türkiye savaşçıların maaşlarının ödemesini yapıyor. Lojistik destek ve gerekli görülmesi durumunda silah yardımında bulunuyor."

Afisi birliklerine rastgele ateş açmamaları, üniforma giymeleri, kanun hükümlerini ve adaleti temsil etmesi için yeni kurulan askeri polisle işbirliği içinde olmaları, diğer fraksiyonlarla rekabete girmemeleri talimatı verildiğini söyledi.

İdlib'de muhalif birlikler ile cihatçı örgütler arasında devam eden çatışmalar için de Albay Afisi, "Devrimin amacına hizmet eden tüm örgütlere yardım elimizi uzatmaya hazırız" dedi.

Reuters Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili sorularını yanıtsız bıraktığını aktardı. Haberde, Türkiye'nin rolünün yalnızca müttefik gördükleri Suriyeli muhalifleri desteklemekle kalmadığı, bölgede okullar, hastaneler inşa edildiği ve PTT'ye ait beş şube açıldığı belirtildi.