Üniversiteyi bıraktı, milyarder oldu

Üniversiteyi bıraktı, milyarder oldu

Üniversiteyi bırakan Nick Mowbray'in şansı, ABD'li perakende şirketi Walmart'ın kendisine ilgi göstermesiyle peri masalına döndü.

BBC'nin haftalık The Boss (Patron) yazı dizisi, dünyanın değişik noktalarından iş dünyasının önde gelen isimlerinin portrelerine yer veriyor. BBC'nin bu haftaki konuğu oyuncak devi Zuru'nun kurucusu Nick Mowbray oldu.

Çin'de bir oyuncak imalat firması kurmaya çalışan girişimci Nick Mowbray'in şansı, ABD'li perakende devi Walmart'ın kendilerine ilgi göstermesiyle döndü.

Walmart, Zuru'nun Hong Kong'daki ofisini ziyaret etmek istiyordu. Nick hemen bu teklifi kabul etti ve adresi en kısa sürede yollayacağını söyledi. Ancak henüz ortada ofis falan yoktu.

"Ertesi gün Hong Kong'a giden bir trene binmiş, bildiğim tüm kapıları çalıyordum," diyor 34 yaşındaki girişimci.

Bu anektod, Zuru'nun ilk zamanlarının ruhunu çok iyi yansıtıyor. Zira Yeni Zelandalı Nick Mowbray ve kardeşi Mat'in 2003'te kurduğu firmada işler o dönem hep "Kervan yolda düzülür" misali yapılıyordu.

Üniversiteyi bırakıp iş hayatına atılan çılgın girişimci, bugün kız kardeşleri Anna'yla birlikte, 5 bin kişinin çalıştığı ve yıllık satış rakamlarının 460 milyon dolara ulaşması beklenen küresel bir firmanın yöneticiliğini yapıyor. Firmanın başarısı sayesinde Mowbray ailesi, Yeni Zelanda'nın en zengin ailelerinden biri haline gelmiş durumda.