Ürdün'den Suriye'ye hava saldırısı

Ürdün'den Suriye'ye hava saldırısı

Ürdün, Suriye'ye saldırdı. Ürdün'ün, Suriye'nin güneyine düzenlediği hava saldırılarında 10 kişi hayatını kaybetti.

Yerel medya ve gözlemcilerden edinilen bilgilere göre, Ürdün'ün, Suriye'nin güneyine düzenlediği saldırılarda 10 kişi öldü.

SALDIRILARDA 10 KİŞİ ÖLDÜ

Ürdün'ün Suriye'nin güneyine düzenlediği hava saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu 10 kişi öldüğünü bildirdi. Ürdünlü yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi.

ekran-goruntusu-2024-01-18-165114.png

Ürdün ordusu, geçtiğimiz ay İran yanlısı milislerle bağlantılı olduklarından şüphelenilen düzinelerce kişinin Suriye sınırından silah ve patlayıcılarla birlikte büyük miktarda uyuşturucu taşırken yaşanan çatışmaların ardından son haftalarda uyuşturucu satıcılarına karşı yürüttüğü saldırıları hızlandırdı.

 ÖLENLERDEN 2'Sİ ÇOCUK

Suriye'deki savaşı takip eden Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Ürdün'ün Süveyda'ya düzenlediği saldırılarda ikisi çocuk olmak üzere en az dokuz kişinin öldüğünü açıkladı.

İRAN VE KAÇAKÇILIK İDDİALARI

Ürdün ve Batılı müttefikleri, kaçakçılıktaki artıştan Lübnan merkezli, İran destekli Hizbullah'ı ve Suriye'nin güneyinin büyük bölümünü kontrol eden İran yanlısı diğer grupları sorumlu tutuyor. İran ve Hizbullah ise bu iddiaları, uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığına karıştığını reddeden müttefikleri Suriye'ye karşı bir Batı komplosu olarak nitelendirerek reddediyor.