Üsküp'e Atatürk heykeli çok yakıştı

Üsküp'e Atatürk heykeli çok yakıştı

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli düzenlenen törenle açıldı.

Türkiye Yardımsevenler Derneği tarafından Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği'ne hediye edilen Mustafa Kemal Atatürk heykeli devlet sanatçısı heykeltıraş Metin Yurdanur tarafından yapıldı.

Atatürk heykelinin büyükelçilik konutu önüne yerleştirilmesi münasebetiyle düzenlenen törene, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Genel Başkanı Dilek Bayazıt, Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı Beycan İlyas, büyükelçilik çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara törende yaptığı konuşmada, "Şunu gördük, Mustafa Kemal Atatürk bütün dünya tarafından benimsenmiş. Özellikle ve özellikle Makedonya'nın bir evladı olarak Türkiye'ye bu kadar yardımları olmuş, Türkiye'de sayısız hizmetler yapmış bir büyüğümüzü burada ilelebet anacağız" dedi.

Türkiye Yardımsevenler Derneği Genel Başkanı Bayazıt da "Atamızın atalarının doğduğu toprakta olmaktan, devletimizin topraklarına atamızı emanet etmekten çok onurlu ve gururluyuz. Bizim pusulamız, yolumuz önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri. Burada hepimiz birer Atatürk sevdalısıyız" ifadelerini kullandı.

YURT HABER