Uyuşturucu kartellerinin mülkleri satılıyor: Geliri yoksullara harcanacak

Uyuşturucu kartellerinin mülkleri satılıyor: Geliri yoksullara harcanacak

Uyuşturucu kartelleriyle meşhur Meksika'da, bu kartellerin el koyulan evleri satışa çıkarıldı. İçlerinde kaçış tünelleri dahi barındıran 27 lüks evin 9'u satılırken gelirlerin yoksullar için harcanacağı duyuruldu.

Meksika'nın başkenti Mexico City'de yapılan açık artırmayla devlet, uyuşturucu kartellerine ait el konullan 27 lüks evi satışa çıkardı.

Satışa çıkarılan evlerde yüzme havuzlarından kaçış tünellerine kadar birçok imkan var.

BBC Türkçe’nin haberine göre bu mülklerden dokuzu satılırken, Meksika medyasına göre satıştan 56,6 milyon peso (yaklaşık 17 milyon TL) gelir elde edildi. Gelirin, Guerrero eyaletinde uyuşturucu çetelerinin şiddetinden etkilenen yoksul mahallelere harcanacağı öğrenildi.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, açık artırmadan önce yaptığı açıklamada, "Alıcılar, aynı zamanda yoksulluk ve dışlanmışlık yüzünden mağdur olan insanlara da yardım etmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Söz konusu satışlar geçen aralık ayında göreve gelen Obrador'un seçim vaatleri arasında yer alıyordu. Obrador'un seçildikten sonraki ilk icraatlarından biri daha önce alınan lüks başkanlık uçağıyla, makam araçlarını satışa çıkarmak ve kendisini korumakla görevli koruma ordusunu lağvetmek olmuştu.