Uzaylı mumyalar gerçek mi?

Uzaylı mumyalar gerçek mi?

'Uzaylı mumyalar' hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Uzmanı, bu durumun gerçek olup olmadığına ilişkin konuştu.

Peru'da ortaya çıkan "uzaylı mumyalarının" aslında insan kemiklerinden yapılmış oyuncak bebekler olduğu iddia edildi.

1238249-720.jpg

MUMYA DEĞİL İNSANSI OYUNCAK BEBEKLER

Cumhuriyet'in aktardığına göre incelenen örnekler, bilim insanları tarafından insansı oyuncak bebekler olarak tanımlandı ve hem insan hem de hayvan parçalarından yapıldığı öne sürüldü.

"BUNLAR UZAYLI DEĞİL"

Peru'nun Nazca bölgesinden olduğuna inanılan üç parmaklı başka bir el de analiz edildi ve uzmanlar, uzaylı yaşamıyla herhangi bir bağlantının bulunmadığını belirtti. Peru Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü'nden arkeolog Flavio Estrada, "Bunlar uzaylı değil. Bunlar, bu gezegenden gelen hayvan kemiklerinin modern sentetik yapıştırıcıyla birleştirilmesinden yapılmış bebekler" dedi.

indir.jpg

NE OLMUŞTU?

Heykelcikler, kargo şirketi DHL'in Lima havaalanındaki ofisinde bir karton kutu içinde bulundu ve geleneksel And kıyafetleri giymiş mumyalanmış bedenlere benzetildi. Daha sonra bazı medya kuruluşları tarafından olası uzaylı kökeni başlıklı haberler yapıldı. 

Geçen Eylül ayında, Meksika'daki bir kongrede uzun kafaları ve üç parmaklı elleri olan iki küçük mumyalanmış ceset sergilendi ve medyada geniş yer buldu. Meksikalı gazeteci Jaime Maussan, bu cesetlerin yaklaşık bin yaşında olduğunu ve 2017 yılında Peru'da bulunduğunu, ancak bilinen herhangi bir türle akraba olmadığını öne sürdü. 

pri-57668728.webp

Uzmanların çoğu daha sonra bunların bir sahtekarlık olduğunu, muhtemelen parçalanmış eski insan mumyalarının hayvan parçalarıyla birleştirildiğini, ancak kesinlikle Dünya'dan olduğunu söyleyerek iddiaları reddetti.