Venezuela'da barış görüşmeleri tekrar başlıyor

Venezuela'da barış görüşmeleri tekrar başlıyor

Venezuela meşru hükümeti ile ABD destekli darbeci Guaido'nun temsilcileri, bu hafta Norveç'in uzlaşmacılığında Barbados'ta bir araya gelecek.

Darbe girişiminde bulunan Juan Guaido'yu açıktan destekleyen ABD'nin etki altına almak için büyük çabalar sarfettiği, elçiliğinin işgal edildiği Venezuela'da, meşru Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümeti ve kendini geçici devlet başkanı ilan eden darbeci Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun temsilcileri, Mayıs ayında Norveç'te yapılan görüşmelerin ardından yeniden bir araya geliyor.

Norveç'in arabuluculuğundaki yeni müzakere masasını, hükümet adına sosyal medya hesabından duyuran Venezuela İletişim, Turizm ve Kültürden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı ve hükümetin baş müzakerecisi Jorge Rodriguez, görüşmelerin ivedi ve sürekli bir şekilde gerçekleştirileceğini belirtti. Rodriguez muhaliflerle anayasaya uygun bir çıkış yolu aranacağını vurguladı.

ÖNCE YALANLADI SONRA KABUL ETTİ

Guaido da birkaç gün önce yalanladığı görüşmeleri, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu. Her fırsatta ordudan destek isteyen ve bir de başarısız askeri kalkışmaya imza atan Guaido, yeni görüşmelere ilişkin "Diktatörlükten çıkış müzakeresi oluşturmak için gaspçı rejimin temsilcileri ile bir araya gelinecek" ifadelerini kullandı.