VİDEO | Uçakta taşkınlık yaptı, 100 bin dolara mahkum edildi

VİDEO | Uçakta taşkınlık yaptı, 100 bin dolara mahkum edildi

Uçuş sırasında "son derece rahatsız edici" davranışlar sergileyen yolcuya 100 bin dolar fatura kesildi

Euronews'un haberine göre Londra Stansted Havalimanı'ndan Muğla'nın Dalaman ilçesine sefer yapan Jet2 Hava Yolları'na ait uçakta sergilediği "son derece rahatsız edici" davranışları ile uçuşu engelleyen yolcuya 95 bin euro fatura kesildi ve aynı hava yolu şirketi ile ömür boyu uçuş yasağı getirildi.

Jet2 Hava Yolları ile Dalaman'a seyahat eden uçağın kapılarını açma girişimi de dahil olmak üzere "saldırgan, taciz edici ve tehlikeli" tavırlar sergilemekle suçlanan Chloe Haines, uçağın 2 Typhoon tipi savaş uçağı eşliğinde Londra'ya geri dönmesine neden oldu. Hava yolu Şirketi, verilen zararı karşılamak üzere Haines'in 95 bin eurodan fazla ceza ödemesi gerektiğine karar verdi. Chloe Haines aynı zamanda Jet2 Hava Yolları ile uçuş yapmaktan kalıcı olarak men edildi.

Jet2.com ve Jet2holidays'in CEO'su Steve Heapy yaptığı açıklamada, "Bayan Haines'in davranışları, karşılaştığımız rahatsız edici yolcu davranışları arasında en ciddi vaka idi. Şimdi yaptıklarının sonuçlarına katlanmak zorunda ve biz bütün yıkıcı davranışları olan yolculara yaptığımız gibi yaptıkları ile verdiği zararı karşılama gayreti göstereceğiz." ifadelerine yer verdi. 25 yaşındaki Chloe Haines, uçak Londra Stansted Havalimanına ulaştığında saldırı ve uçağı tehlikeye atmak şüphesiyle gözaltına alınmıştı. Jet2.com soruşturma süresince yetkililere destek vereceklerini açıkladı.