Wagner lideri Prigojin yaşıyor mu?

Wagner lideri Prigojin yaşıyor mu?

Paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin’i de taşıyan uçağın düşmesiyle birlikte 10 kişinin öldüğü belirtilmişti. Ancak Prigojin'in ölüp ölmediğine yönelik tartışmalar devam ediyor.

Bazı uzmanlar, Wagner lideri Prigojin’in aslında ölmediğini ve dublörünü kullandığını öne sürdü. Dr. Valery Solovey isimli uzman, Prigojin’in hayatta olduğunu söylerken, "Prigojin yaşıyor, durumu iyi. Uçakta dublörü öldürüldü." dedi. Rus uzman, Prigojin’in bu yılın ilerleyen günlerinde ortaya çıkabileceğini iddia etti.

PRİGOJİN'İN DNA'SI BULUNAMADI MI?

Moskova’nın önemli kurumlarından Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nün eski profesörü olan ve çok sayıda casus ve diplomat yetiştiren Dr. Solovey, “Rus yetkililer enkaz alanında Prigojin’in DNA’sını bulmadı. Uçak içeriden patlamadı.” Rus uzman, Putin’in de bu durumun farkında olduğunu iddia ederek Prigojin’in intikam alabileceğini dile getirdi.

KENDİSİ DEĞİL DUBLÖRÜ

Prigojin’in 1.7 milyar dolarlık Bitcoin’e erişimi olduğunu hatırlatan Solovey, Prigojin’in bunu tekrar saldırmak için kullanacağını iddia etti. Sosyal medyada Prigojin’in dublörüne ait olduğu belirtilen pasaportlar ve görüntüler paylaşıldı.

PERUK VE TAKMA SAKAL İLE YAŞIYOR

Prigojin’in Afrika ve Orta Doğu’da peruk ve takma sakal kullanarak yaşadığı hatırlatıldı. Rusya’da yaygın olarak kullanılan sosyal paylaşım platformu Telegram’da yapılan bir ankete katılanların yüzde 38’i Prigojin’in halen hayatta olduğunu düşündüğü ortaya çıktı.