Wagner yine mi darbe yapacak? Putin'i çileden çıkartacak sözler: "Cehenneme hoş geldiniz"

Wagner yine mi darbe yapacak? Putin'i çileden çıkartacak sözler: "Cehenneme hoş geldiniz"

Rusya'da darbe girişiminde bulunan paralı askerler grubu Wagner'in başı Prigojin, Rus ordusuna açtı ağzını yumdu gözünü.

İsyankar Wagner lideri Prigojin, sığındığı Belarus’ta askerlerini karşılarken yine Rus ordusunu hedef aldı ve yönelik zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

YENİ VİDEO

Rus paralı asker ordusu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin'in yeni bir videosu yayınlandı. Yeni yayınlanan videoda Prigojin, Wagner savaşçılarını Belarus'ta karşılıyor.

"BUNA DAHİL DEĞİLİZ"

Prigojin, Reuters tarafından henüz doğrulanamayan videoda, Ukrayna’daki savaşta artık yer almayacaklarını söyleyerek cephedeki savaşı “utanç verici” diye niteledi. “Belarus topraklarına hoş geldiniz dostlar” diyen Wagner lideri, “Onurlu bir şekilde savaştık. Rusya için çok şey başardınız. Cephede olanlar utanç verici ve biz artık buna dahil değiliz” ifadelerini kullandı.

"REZİL DURUMA DÜŞMEK ZORUNDA KALMAYACAĞIMIZDAN EMİN OLDUĞUMUZDA..."

Prigojin ardından savaşçılara yerel halka karşı iyi davranmalarını ve Belarus ordusunu eğitmelerini emretti ve “Afrika’ya yeni bir yolculuk için” güç toplamalarını söyledi. Wagner lideri, “Belki bir noktada Ukrayna’daki özel askeri operasyona geri döneceğiz, ancak rezil duruma düşmek zorunda kalmayacağımızdan emin olduğumuzda” diye konuştu.

"EN BÜYÜK ÇALIŞMANIN BAŞLANGICI"

Wagner’in kurucularından Dmitry Utkin de, “Bu son değil. Bu, çok yakında gerçekleştirilecek en büyük çalışmanın başlangıcı” dedikten sonra İngilizce olarak “Cehenneme hoş geldiniz!” ifadelerini kullandı.