Yemen'de Husiler askeri kampa saldırdı

Yemen'de Husiler askeri kampa saldırdı

Yemen'deki Husilerin Marib kentinde hükümete ait askeri bir kampa düzenlediği saldırıda, en az 70 kişinin öldüğü 150'den fazla insanın da yaralandığı açıklandı.

Yemen askeri ve sağlık kaynakları, Husiler tarafından Marib kentinde hükümete ait askeri bir kampa düzenlenen saldırıda, 70'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 150'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Yemen Devlet Başkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi, Husilerin düzenlediği saldırıyı kınadığını açıkladı. El-Hadi SİHA'larla gerçekleştirilen saldırıyı "korkakça ve teröristçe" ifadeleriyle tanımladı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Yemen'de Hutiler tarafından meşru hükümete ait askeri bir kampa düzenlenen ve 70 kişinin hayatını kaybetmesine ve çok sayıda insanın yaralanmasına yol açan saldırıyı kınıyoruz. Tüm tarafların insani krize son verilmesine odaklanması gerektiği Yemen’de gerilimi tırmandıracak ve çatışma ortamını daha da alevlendirecek eylemlerden kaçınılması ve BM öncülüğünde sürdürülen siyasi çözüm çabalarına tam destek verilmesi çağrısında bulunuyoruz" ifadelerin kullandı.