Yeryüzünün en merhametsiz idamı! 500 yıl boyunca konuşuldu

Yeryüzünün en merhametsiz idamı! 500 yıl boyunca konuşuldu

İngiltere'de, Tudor Hanedanlığı'nın hüküm sürdüğü dönemde yaşanan bir idam olayı "tüm zamanların en merhametsizi" olarak kayıtlara geçti.

Rochester Psikoposu John Fisher'ın yanında aşçılık yapan Richard Roose'un hikâyesi, dönemin İngiltere'sinde uygulanan acımasız idam yöntemlerini gün yüzüne çıkardı.

ZEHİRLİ TOZ SUÇLAMASI

Aşçı Richard, misafirler ve iki dilenciyi yiyeceklerine şüpheli bir toz karıştırarak zehirlemekle suçlandı. Olayın ardından, misafirler yaşam mücadelesini kazandı ama dilenciler öldü.

ekran-goruntusu-2023-09-15-215659.jpg

Bunun ardından Richard'ın firar ettiği söylentisi dilden dile yayılırken, yakalanıp tutuklanmış, Londra Kulesi'ne götürülmüş ve işkenceli sorguların ardından suçunu itiraf etmişti.

VATANA İHANET

1531 yılında meydana gelen bu olayda dönemin hükümdarı VIII. Henry, zehirleme suçuyla cinayet işlemeyi 'vatana ihanet' olarak tanımlayan kararı jet hızıyla onayladı. Cezanın infazı ise tüyleri diken diken edecek cinstendi!

133222166-9.jpg

ARABANIN ARKASINA BAĞLANMADI

"Vatana ihanet" suçunun cezası normal şartlar altında, suçlunun önce bir arabanın arkasına bağlanarak sokak sokak gezdirilmesi, ardından cinsel organlarının kesilip iç organlarının çıkarılmasıydı. Ancak gerçek anlamda "caydırıcılık" peşinde olan kralı bu ceza tatmin etmemişti.

KAZANDA CANLI CANLI KAYNATTI

Kral, bunun yerine, iki dilenciyi zehirleyerek öldüren Richard'ı bir kazanın içinde canlı canlı kaynatmayı tercih etti.

İnfaz şöyle gerçekleşti...

133222432-10.jpg

Londra'daki meydanlardan birine içinde su olan devasa bir kazan getirildi. Kalabalık kazanın etrafında toplanmıştı.

Richard, şaşkın ve öfkeli kalabalığın homurtuları arasından geçirilerek kazanın içine sokuldu ve odunlar ateşlendi. Aşçı yüzlerce insanın gözleri önünde kaynayan suyun içinde haşlanarak can verdi.

1530'ların İngiltere'sinde yaşanan bu olay kayıtlara, "Tarihin en acımasız idamı" olarak geçti.