Zaharçenko’nun cenazesine 200 bin kişi katıldı!

Zaharçenko’nun cenazesine 200 bin kişi katıldı!

Ukrayna’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı Aleksandr Zaharçenko’nun bombalı saldırıyla öldürülmesinden sonra düzenlenen törene yaklaşık 200 bin kişi katıldı.

Ukrayna'da çıkan iç savaştan sonra Rusya destekçileri tarafından 2014 yılında kurulan Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı 42 yaşındaki Aleksandr Zaharçenko'nun bombalı saldırı sonucu öldürülmesi sonrası cenaze töreni düzenlendi.

Donetsk halkının yoğun katılım gösterdiği cenaze töreni için Rus haber ajansları halkın törene katılımının 200 bini geçtiğini bildirdi. Diğer taraftan, Donetsk Opera ve Bale Tiyatro salonunda gerçekleşen törene Rusya resmi temsilci gönderdi.

PUTİN BU MESAJI YOLLAMIŞTI

Putin ''Aleksandr Zaharçenko’nun sinsice öldürülmesi, terör, şiddet, korku yayma yolunu seçenlerin, bu ihtilafın barışçıl, siyasi yollardan çözülmesini istemediklerinin, güneybatı halkıyla gerçek bir diyaloğa girmek istemediklerinin, durumu istikrarsızlaştırmak üzerine, Donbass halkına diz çöktürmek üzerine oyun oynadıklarının fazladan bir kanıtı'' dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı Aleksandr Zaharçenkonun öldürülmesinin Donbass'daki barış süreci üzerinde soru işareti bıraktığını söyledi.

Zaharçenko’nun cenazesine 200 bin kişi katıldı
Ayrıca Abhazya, Güney Osetya, Luhansk Halk Cumhuriyeti gibi Donetsk Halk Cumhuriyeti’ni resmen tanıdığını ilan eden ülkeler en üst düzeyde cenaze törenine katılım gösterdi.

YENİ LİDER İÇİN O İSİM ORTAYA ATILDI

Ukrayna’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı Aleksandr Zaharçenko’nun bombalı saldırı sonucu öldürülmesinden sonra ülkenin yeni liderinin Dmitry Trapeznikov olacağı iddia edildi.