50 bin kişiye  ücretsiz online  mesleki eğitim

50 bin kişiye ücretsiz online mesleki eğitim

Beylikdüzü Belediyesi, tüm Türkiye’yi kapsayacak bir uzaktan eğitim hareketi başlattı.


 Dünyanın önde gelen online mesleki eğitim platformu Coursera ve Beylikdüzü Belediyesi iş birliğiyle binlerce kişi, dünya çapında eğitim ve istihdam imkanı bulacak. Beylikdüzü Belediyesi'nin aldığı online eğitim kurs hibesi sayesinde, dünyanın en saygın üniversite ve şirketlerinin verdiği, değeri 10 milyon dolar olan 3 bin 800 farklı kursa Türkiye’den tam 50 bin kişi ücretsiz erişim sağlayacak. Kurs sonunda öğrencilerin özgeçmişleri, 2 bin 400 uluslararası firmayla paylaşılacak.  
 
Beylikdüzü Belediyesi, dünyada ilk kez bir yerel yönetimle çözüm ortaklığı kuran online eğitim platformu Coursera ile Türkiye’yi kapsayacak bir eğitim hareketi başlattı. 
 
“Aydınlık yarınların inşası için özveriyle çalışmayı sürdüreceğiz” 
 
Tüm dünyanın içinde bulunduğu Covid-19 pandemi sürecinin online eğitimlerin önemini bir kez daha gösterdiğini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık önemli haberi, “Salgını bir eğitim fırsatına çevirerek, Beylikdüzü’nden tüm Türkiye’yi kapsayan bir uzaktan eğitim hareketi başlatıyoruz. Dünyanın önde gelen online eğitim platformu Coursera, ilk kez bir belediye ile, bizim belediyemiz ile iş birliği yapıyor. Öğrenciler bölümlerine, çalışanlar ise mesleklerine veya ilgi duydukları alanlara dair eğitim alabilecekler. Bu salgın, çevrimiçi eğitimin önemini ortaya koyarken, meslek sahibi olmak veya becerilerini geliştirmek isteyen insanlarımıza nitelikli eğitim imkanı sağlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Aydınlık yarınların inşası için özveriyle çalışmayı sürdüreceğiz” ifadeleriyle duyurdu.