AKP'nin eğitim politikası: İmam-hatip aç, köy okullarını kapat!

AKP'nin eğitim politikası: İmam-hatip aç, köy okullarını kapat!

Kırşehir’de 4 köy okulu öğrenci sayısı az diye kapatıldı. Verilen karara Kırşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri, "300 değil 3 bin koyun hibe bile verseniz köyden kente göç başlar" diyerek tepki gösterdi.

Kırşehir’de 4 köy okulu öğrenci sayısı az diye kapatıldı. Verilen karara Kırşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri "300 değil 3 bin koyun hibe bile verseniz köyden kente göç başlar" diyerek tepki gösterdi.

Yüzlerce öğrencinin apartmana tıkıştırıldığı, 40-50 öğrencili imam hatip ortaokullarına ise yeni yapılan binaların tahsis edildiği Kırşehir’de tepki çeken bir karar daha geldi. Merkeze bağlı Dulkadirli, Kuruağıl, Değirmenkaşı ortaokullarıyla Kaman İlçesine bağlı İsahocalı Ortaokulları öğrenci sayılarının az olması gerekçesiyle kapatıldı. Karara bu okullarda eğitim gören öğrenci velileri büyük tepki gösterdi. Öğrenci velileri, bu karar ile birlikte köyden kente göçün hızlanacağını belirtti. Karara bir tepki de Kırşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nden geldi.

”300 DEĞİL 3 BİN HİBE BİLE VERSENİZ”

Kırşehirhabertürk'ün aktardığına göre, birlikten yapılan açıklamada, "Çiftçiliğin ileri düzeyde gerçekleştirildiği çoğu köyümüzün okullarının kapatılmış olması üretime vurulan en büyük darbedir" diye belirtildi.

Kırşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

Üretim ve kalkınmanın temelini oluşturarak köyde ikame eden; vatanına milletine sadık, gecesini gündüzüne katarak çalışan, çocuklarının geleceği için kendini heba eden köylümüzün suçunun ne olduğuna anlam veremediğimiz günler yaşamaktayız. İl genelinde en aktif olan, çiftçiliğin ileri düzeyde gerçekleştirildiği çoğu köyümüzün okullarının kapatılmış olması üretime vurulan en büyük darbedir. Çocuklarına daha iyi bir gelecek sunmak için üretimden vazgeçmeyen, köyün zorlu imkanlarına göğüs gererek çocuklarının eğitimi için elinden geleni yapmaya çalışan köyümüzü kente göçe zorlayan bu yaklaşım bütün köye dönüş hibe programları için tezat oluşturmaktadır. Saygıdeğer devlet büyüklerimizin çocuklarından hiçbir farkı olmayan; en az onlar kadar refah içerisinde eğitimi ve öğretimi hak eden çocuklarımızı bu tür taşımalı eğitime zorlanması en büyük haksızlıktı. Böyle bir atmosferde 300 değil 3 bin koyun dahi hibe olarak verilse üreten çiftçimiz küçücük çocuğunun yollarda heba olmasına neden olan sisteme göz yummayıp eğitimi için kente göç etmek zorunda kalacaktır. Asıl sorun ise köyden başka çıkar yolu olmayan üreticimizin çocuklarının önüne set kurulmasıdır. Saygıdeğer devlet büyüklerimizden bu memleketin asıl cefasını çekenlerin çocuklarına sağlıklı bir eğitimi bile çok gören, çocuklarımızı yapboz gibi kullanan bu sisteme dur demesini bekliyor ve geleceğin üreticisi konumunda bulunan çocuklarımıza neyin bedeli ödetiliyor bunun cevabını almak istiyoruz. Üretimi destekleyen sivil toplum kuruluşları olarak bu kararın derin üzüntüsünü yaşamakta olup bu yanlış karardan biran önce vazgeçilmesini beklemekteyiz.

İşte verilen o karar: